Door op 'Toestaan' te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Algemene Voorwaarden voor meer informatie.
gepubliceerd:
11
-
1
-
2024

Wat verandert er in 2024 ten gevolge van NIS2?

Wat verandert er in 2024 ten gevolge van NIS2?
Nieuws in de mail ontvangen?
Door je te abonneren ga je akkoord met ons privacybeleid
Je ontvangt spoedig onze nieuwste nieuwtjes en andere nuttige informatie.
Er ging iets niet goed, probeer het nogmaals.
Deel dit artikel

In een tijd waarin digitale veiligheid en data­privacy top­prioriteit (zouden moeten) zijn, is het van essentieel belang om op de hoogte te blijven van nieuwe wettelijke regel­geving die de digitale infra­structuur van bedrijven beïnvloedt. Een van deze belangrijke ontwikkelingen is de NIS2-richtlijn. In deze blogpost bespreken we wat NIS2 inhoudt en welke impact het gaat krijgen voor bedrijven.

Wat is NIS2?

NIS2 staat voor de tweede Europese richtlijn inzake Netwerk- en Informatie­systemen. Deze richtlijn heeft tot doel de digitale weerbaar­heid van essentiële dienst­verleners en digitale dienst­verleners te vergroten. Het gaat niet alleen om het beschermen van de eigen systemen maar ook om het waar­borgen van de digitale veiligheid van de gehele digitale economie.

Wie valt eronder?

De NIS2-richtlijn is van toepassing op essentiële dienst­verleners en digitale dienst­verleners. Essentiële dienst­verleners zijn onder andere bedrijven in de sectoren energie, vervoer, gezondheids­zorg en digitale infra­structuur. Digitale dienst­verleners omvatten online markt­plaatsen, cloud computing-diensten en online zoekmachines.

Impact op Bedrijven

Voor bedrijven betekent de implementatie van de NIS2-richtlijn dat ze moeten gaan voldoen aan strengere beveiligings­maatregelen en meldings­plicht bij (ernstige) incidenten. Het is niet alleen een kwestie van naleving van wet- en regel­geving, maar ook van het versterken van de algehele digitale weerbaar­heid en het waar­borgen van continuïteit in geval van cyberaanvallen.

Hoe kan Blonk ICT helpen?

Wij begrijpen we de complexiteit van de NIS2-richtlijn en staan we klaar om bedrijven te begeleiden bij de implementatie ervan. Wat wij bieden:

Advies op maat: We analyseren de specifieke behoeften van jouw bedrijf en bieden gepers­onaliseerd advies om te voldoen aan de vereisten van de NIS2-richtlijn.
Beveiligingsoplossingen: We implementeren geavanceerde beveiligings­oplossingen om de digitale infra­structuur te versterken en de kans op incidenten te minimaliseren.
Training en bewustwording: We voorzien jouw team van de nodige training en bewust­wording om een cybersecuritycultuur te bevorderen.

Neem contact op om te ontdekken hoe Blonk ICT jouw bedrijf kan helpen voldoen aan de NIS2-richtlijn en tegelijkertijd de digitale veiligheid te versterken.

Lees ook onze andere artikelen: